web analytics
 

SSL Certificaat

Wat is SSL? HTTPS en het groene beveilings slotje‎?

Een SSL certificaat biedt bezoekers maximale veiligheid bij het doen van online aankopen en of het versturen van gegevens via contactformulieren.

Chrome en Firefox, samen goed voor ongeveer twee derde van al het webverkeer, zullen binnenkort pagina’s waarop login- of creditcard-gegevens kunnen worden ingevuld, maar die niet via HTTPS worden verstuurd, expliciet markeren als “onveilig”. In Chrome zal dit in eerste instantie nog een vrij neutrale tekst zijn, maar in een latere versie zal dit dezelfde rode waarschuwing worden die ook voor verkeerd geconfigureerde of ongeldige certificaten wordt gebruikt. Firefox begint meteen met een rood doorkruist slotje om het mogelijke risico aan te geven.

Het is belangrijk en zelfs bij wet verplicht om het verzenden van persoonsgegevens te beveiligen. Een SSL certificaat biedt bezoekers maximale veiligheid bij het doen van online aankopen en/of het versturen van gegevens via contactformulieren. Bovendien straalt uw website of webwinkel betrouwbaarheid uit door ‘https’ en het slotje in de adresbalk.

ssl certificaat

SSL certificaat op domeinnaam of op uw bedrijfsnaam

ssl certificaat

DOMEINNAAM VALIDATIE

Voordelige ssl certificaten waarbij alleen de domeinnaamhouder wordt gecontroleerd. Door het ontbreken van bedrijfsgegevens vooral geschikt voor situaties waarbij gegevens veilig verzonden moeten worden, maar waarbij de identiteit van de website minder belangrijk is.

ORGANISATIE VALIDATIE

Geeft eindgebruikers het bewijs dat het bedrijf ook werkelijk eigenaar is van de website en dat deze gecontroleerd is door een Certificaat Autoriteit (CA). Naast de domeinnaam wordt dus ook het bedrijf zelf geïdentificeerd. Geschikt voor publieke websites en webshops.

ssl certificaat

SSL certificaat op Bedrijfsnaam [Green bar]

ssl certificaat

UITGEBREIDE VALIDATIE

Uitgebreide Validatieprocedure volgens de EV (Extended Validation) richtlijnen. Door de groene adresbalk stralen websites met een EV certificaat meer vertrouwen uit. Uitermate geschikt voor financiële instellingen, bedrijven en grote webwinkels.

Maak een keuze door middel van de ssl wizard welke voor u website geschikt is

Enkel domein certificaat

De standaard ssl certificaten beveiligen een enkele domeinnaam. Indien het certificaat besteld wordt voor een domein met ‘www.’, dan wordt de variant zonder ‘www.’ gratis toegevoegd. Het certificaat is dan geldig voor zowel het domein met als zonder www.

Wildcard certificaat

Een wildcard ssl certificaat beveiligt alle subdomeinen van één domein, bijvoorbeeld www.uwdomeinnaam.nl. Bij een wildcard certificaat wordt het certificaat aangevraagd op subdomein.uwdomeinnaam.nl. Hierdoor kunt u met één certificaat een onbeperkt aantal subdomeinen voor deze domeinnaam beveiligen.

VINDT U RPW HOSTING LEUK?

Vertel het uw vrienden!