web analytics

Domeinnaam verhuizen

Domeinnaam verhuizen, geen probleem

Staat uw domeinnaam nu elders geregistreerd, maar bent u niet tevreden? Of wilt u simpelweg meer uit uw hostingdienst halen? U kunt dan eenvoudig uw domeinnaam verhuizen.

Mogelijkheden met u domeinnaam

 • Domeinnaam parkeren
  Een domeinnaam verhuizen voor later gebruik? Bijvoorbeeld voor uw kinderen, of als u nog niet toe bent aan een website. Dan kunt u het domein ‘parkeren’. U betaald dan alleen voor de domeinnaam registratie.
 • Domeinnaam met website en email
  RPW Hosting biedt ook verschillende webhosting diensten aan, deze heeft u nodig wanneer u een website wilt koppelen aan uw domeinnaam.
 • Domeinnaam met e-mail
  U kunt ook een email adres koppelen aan uw domeinnaam. U kunt dan ook mail versturen en ontvangen op uw eigen naam.
 • Domeinnaam doorsturen zonder email
  Een domeinnaam doorlaten sturen kan bijvoorbeeld naar uw social media pagina, of als u meerdere domeinnamen naar 1 website door wil laten sturen. U betaald dan alleen voor de domeinnaam registratie.

Houd u er rekening mee dat bij het verhuizen van uw domein, uw email en website NIET automatisch meeverhuisd wordt. U zult deze data eerst zelf over moeten zetten naar uw nieuwe account.

Daarnaast is het belangrijk dat uw verhuisbare domeinnaam actief is op het moment van de verhuizing. Na einde looptijd zal uw domeinnaam namelijk in quarantaine gezet worden en wanneer u deze uit quarantaine wilt verhuizen, zitten daar extra kosten aan verbonden bij de instantie die de domeinnamen uitgeeft.

Verhuis procedure

 1. Lock
  Alvorens u een verhuizing start moet u controleren of er een “lock” op uw domeinnaam staat. Wanneer dat het geval is, is het absoluut niet mogelijk de domeinnaam te verhuizen. Haal de lock van uw domeinnaam af of vraag de partij waar uw domeinnaam nu nog geregistreerd staat of zij de lock eraf willen halen. Check meteen of het e-mailadres dat in de houdergegevens staat correct is.
 2. Domeinnaam verhuizen ? Dan heeft u een verhuis key nodig.
  De verhuisbeveiliging gaat met een token. Een token is een reeks van tekens, die kunnen bestaan uit vreemde tekens, letters en cijfers. In veel gevallen wordt een token ook wel een EPP code, verhuiscode of verhuistoken genoemd. De token is op te vragen bij uw huidige provider. Zorg ervoor dat u de verhuiscode bij de hand heeft voordat u de verhuizing aanvraagt. Als u niet direct de juiste verhuiscode invoert zal het langer duren voordat de verhuizing verwerkt is.
 3. Verificatie mail
  Zodra de verhuizing in gang wordt gezet ontvangt de houder van het domein bij sommige extensies een verificatiemail. In deze mail staat een link welke u dient te bevestigen waarna de verhuizing geaccepteerd wordt.
 4. Verhuis ruim op tijd
  Zorg er bij een verhuizing voor dat u ruim voor het einde van uw contractstermijn al uw verhuizing in gang zet. U heeft dan genoeg tijd om uw instellingen en bestanden over te zetten terwijl uw domeinnaam, email en website nog online staan bij uw huidige provider.
bedrijfswebsite

Van NL domeinnaam registratie tot complete website

Wij bieden ook een volledig assortiment van webdesign, domein en webhosting services voor Business, Entertainment, Blog, Portfolio, etc. Wij zijn gespecialiseerd in complete branche gerichte en betaalbare Website oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven.

VINDT U RPW HOSTING LEUK?

Vertel het uw vrienden!