Een domeinnaam verhuizen

Staat je domeinnaam nu elders geregistreerd, maar ben je niet tevreden? Of wil je simpelweg meer uit je hostingdienst halen? Je kunt dan eenvoudig je domeinnaam verhuizen.
Als je een domeinnaam wilt verhuizen, dan heb je een token nodig. Een token is een reeks van tekens, die kunnen bestaan uit vreemde tekens, letters en cijfers. In veel gevallen wordt een token ook wel een EPP code, verhuiscode of verhuistoken genoemd. De token is op te vragen bij je huidige provider.
Zodra de domeinnaam verhuizing wordt aangevraagd ontvangt de houder van het domein bij sommige extensies een verificatiemail. In deze mail staat een link welke je dient te bevestigen waarna de verhuizing geaccepteerd wordt. Als niet direct de juiste verhuiscode wordt invoert zal het langer duren voordat de verhuizing verwerkt is.
Een .NL gratis laten verhuizen, je betaald dan alleen de registratie voor komend jaar.

Veel gestelde vragen, FAQ

Kan ik ook alleen een domeinnaam bestellen
Ja, je kunt ook alleen een domeinnaam afnemen. Dit domein kun je onder andere doorverwijzen naar onze DNS servers of je eigen DNS servers. Let op: bij alleen afname van een domeinregistratie, kan DNS niet zelf worden beheerd. Hier is een hosting pakket voor noodzakelijk. Je kunt deze wel aan laten passen door onze support afdeling.
Een domeinnaam parkeren
Wanneer je een domeinnaam wilt registreren, maar het domein nog niet actief wilt gebruiken, hebben wij hiervoor de dienst Parkeren. Wij zullen het domein dan op je naam registreren en verwijzen naar onze parkeerpagina. Het domein staat dan klaar voor jou voor het moment wanneer je deze in gebruik wilt gaan nemen.
Kan ik mijn domeinnaam nog wijzigen
Nee, het is helaas niet mogelijk om een domeinnaam te wijzigen. Een domeinnaam wordt na aanvraag direct geregistreerd bij de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) of ander registrar. Hier is het niet mogelijk om een domeinnaam na aanvraag te veranderen. Controleer dus altijd je domeinnaam goed voordat je deze werkelijk aanvraagt.
Domeinnaam verhuizen
Naast de registratie van een nieuwe domeinnaam kun je ook je bestaande domeinnaam naar ons toe verhuizen. In verreweg de meeste gevallen dien je hiervoor in bezit te zijn van een zogenoemde token ook wel, autorisatiecode, verhuiscode, transfer key , auth code of EPP code genoemd. Deze kun je opvragen bij je huidige provider/registrar welke je domeinnaam in beheer heeft. Voer op webhosting en domeinnaam bestellen de te verhuizen domeinnaam in. Je ziet verderop in het bestelproces de optie ‘EPP-code Invoeren’ waar je de verhuiscode in op kunt geven. Sommige domeinnamen hebben naast de verhuiscode ook nog een e-mail verificatie nodig, dit geldt o.a voor de volgende extensies: .com .net .org .info .biz. Deze e-mail wordt in de meeste gevallen verzonden aan het e-mail adres van het administratieve contact zoals weergegeven in de whois/ domeinregistratie gegevens. Het is daarom belangrijk dat dit e-mail adres actief is.
Waarschijnlijk vindt je het volgende ook interessant

Wat bekeken je voorgangers

Spamexperts op je email box
SpamExperts voorkomt dat spam, malware en phising e-mails in uw inbox terecht komen.
Meer over Spamexperts
WordPress webhosting
Een eigen website op je nieuwe domeinnaam? Kies dan voor WordPress webhosting!               
Lees verder
Een website laten ontwerpen
RPWHosting is in staat om projecten van vrijwel elke omvang te verwerken, van kleine lokale bedrijven tot grote bedrijven.
Meer informatie
Copyright 2018 © RPWHosting – Alle tarieven zijn exclusief 21% BTW.
Algemene voorwaardenPrivacy